Dizdar posjetio povratnike u Prnjavoru: Važnost zajedničke saradnje institucija u podršci održivom povratku

Jučerašnja posjeta ministra u Vladi Federacije BiH Nerina Dizdara povratnicima u Prnjavoru, označila je važan korak ka jačanju podrške Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica povratnicima.

Tokom susreta s predstavnicima povratnika, ministar Dizdar istaknuo je važnost zajedničke saradnje institucija u podršci održivom povratku.

Uz to, ministar je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku prisustvovati zajedničkom iftaru sa povratnicima i gradonačelnikom Darkom Tomašem, što dodatno naglašava važnost socijalne kohezije i integracije u zajednicu.

“Posjeta povratnicima u Prnjavoru bila je prilika za otvoreni dijalog i razmjenu mišljenja o izazovima s kojima se suočavaju. Raduje me vidjeti kako zajedno možemo raditi na jačanju podrške povratnicima i osigurati im bolju budućnost. Važno je nastaviti s koordiniranom akcijom svih institucija kako bismo osigurali održiv povratak i integraciju u lokalnu zajednicu”, naglasio je ministar Dizdar.

Ukazao je i na nastavak dobre institucionalne saradnje, te je obišao radove na izgradnji sportskog igrališta u naselju Konjuhovci.

“Dobra saradnja Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Grada Prnjavor i Medžlisa Islamske zajednice Prnjavor predstavlja primjer sinergijskog djelovanja u podršci povratnicima i promociji suživota”, zaključio je Dizdar.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.