Dizdar posjetio Doboj i Maglaj: Počinje realizacija infrastrukturnih projekata u povratničkim mjestima

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio je Doboj i Maglaj. U Doboju je sa predstavnicima povratnika razgovarao o stanju povratničke zajednice, kao i o najznačajnijim projektima koji će biti realizirani u povratničkim mjestima.

Razmotreni su i prioriteti u realizaciji nekoliko projekata u povratničkim mjestima u ovoj lokalnoj zajednici za koje postoji opravdana potreba.

“Upoznati smo da je Grad Doboj jedna od lokalnih samouprava koja najznačajnije podržava projekte povratnika, sufinansiranje Grada Doboja nekada iznosi i do 60%, to dovoljno govori o njihovoj opredijeljenosti za zajednička ulaganja koja popravljaju kvalitet života povratnika. Razgovarali smo i o drugim vidovima podrške koje ćemo zajednički implementirati, a u svrhu zapošljavanja povratnika. Naša krajnja namjera je povratnike učiniti samoodrživim kroz samozapošljavanje, zapošljavanje javnom i realnom sektoru. Doboj je sredina gdje ostvaren značajan povratak i podrška institucija je neophodna”, istakao je ministar Nerin Dizdar.

Dizdar je posjetio uspješne privrednike koji zapošljavaju povratnike u Doboju i Doboj Istoku.

U općini Maglaj su potpisani ugovori za izgradnju putne infrastrukture i mostova. Ugovore su potpisali federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar i načelnik općine Maglaj Mirsad Mahmutagić.

“Ugovori o udruživanju sredstava između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Općine Maglaj odnose se na izgradnju lokalnih puteva i mostova u nekoliko povratničkih naselja. Realizacijom ugovora višestruku korist donosimo porodicama koje se nalaze u mjesnim zajednicama Ravna, Oruče, Moševac i Kosova. Zahvalan sam ministru Dizdaru što je prepoznao potrebe ljudi u Maglaju i ovo je jedan novi pristup koji nas je sve obradovao, a koji znači direktnu podršku održivom povratku u općini Maglaj”, kazao je načelnik Mirsad Mahmutagić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.