Dizdar: Počinje izgradnja infrastrukture u povratničkim mjestima u Prijedoru

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, potpredsjednik entiteta RS Ćamil Duraković i potpredsjednik Narodne skupštine entiteta RS Mirsad Duratović posjetili su Prijedor.

Sa gradonačelnikom Grada Prijedora Slobodanom Javorom i predstavnicima povratnika razgovarano je o stanju povratničke zajednice.

Utvrđeni su prioriteti za izgradnju infrastrukture u povratničkim mjestima, dok je razgovarano i o drugim vidovima podrške povratnicima u održivom povratku, samozapošljavanju, zapošljavanju, podrške u  poljoprivredi i dr.

Ministar Dizdar predstavio je aktuelne javne pozive, te najavio nove programe podrške povratnicima. Posjetio je uspješne privrednike koji svoje biznise razvijaju u povratničkim mjestima.

“Ovdje smo da saslušamo potrebe naših ljudi i da ih podržimo kroz projekte koje provodimo. Želimo nastaviti dobru saradnje lokalne samouprave sa povratničkom populacijom. Dogovoreni su i određeni projekti koji će poboljšati putnu komunikaciju i povezati povratnička naselja. Želimo animirati mlade i poduzetne ljude u razvijanju početnih biznisa, malih i srednjih preduzeća”, kazao je ministar Nerin Dizdar

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.