Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica

Dizdar: Ministarstvo ostaje posvećeno podršci povratničkim zajednicama, posebno mladima

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar jučer je održao sastanak s tri izuzetne učenice iz povratničkih sredina, koje su velikom predanošću, radom, zalaganjem ostvarile značajne rezultate u svojim školama. 

Lamija Avdić, Nudžejma Mehanović i Sanida Hodžić istaknute su kao izuzetno uspješne, a ovo ostvarenje potvrda je rezultata koje su postizale tokom školovanja. Naime, Lamija Avdić učenica je generacije Prve osnovne škole u Srebrenici. Njena opredijeljenost za stjecanje znanja i postizanjem rezultata, prepoznati su od strane škole, objavilo je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Nudžejma Mehanović je učenica generacije Osnovne škole “Sveti Sava” u Modriči. Sanida Hodžić dobitnica je “Vukove diplome” u Medicinskoj školi u Zvorniku, što svjedoči njenoj izvrsnosti u svim segmentima obrazovanja.

Ministar Dizdar je ovom prilikom pohvalio učenice, ističući njihov predan rad i izvanredne rezultate kao pozitivan primjer.

“Vaš trud i zalaganje su prepoznati, a vaši uspjesi su dokaz da se upornost i rad uvijek isplate. Vi ste primjer i inspiracija, ne samo vašim vršnjacima, već i svim povratnicima koji se suočavaju s različitim izazovima”, istakao je Dizdar.

Također, učenicama je poželio mnogo sreće u njihovom budućem školovanju, izražavajući uvjerenje da će nastaviti postizati uspjehe i biti ponos svojih zajednica.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica ostaje posvećeno podršci povratničkim zajednicama, posebno mladima, koji svojim radom i zalaganjem pokazuju da se može postići mnogo, bez obzira na prepreke.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.