Dizdar: Ključeve stanova za porodice iz kolektivnog i alternativnog smještaja preuzelo 14 porodica

U Općini Foča u Federaciji BiH završena je izgradnja stambene zgrade sa 14 stanova za porodice koje su se nalazile u kolektivnom i alternativnom smještaju kroz projekat CEB II – “Zatvaranje kolektivnih i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja”.

Sredstva za tehničku pomoć za realizaciju projekta osigurana su iz Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF) i bilateralnih donatora CEB banke Norveške, Španije, Italije i Slovačke.

Implementator projekta na području Federacije BiH je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u saradnji sa kantonalnim i opštinskim/gradskim vlastima.

Uručuenju ugovora prisustvovao je i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar.

“Danas smo tu da podijelimo radost ovih četrnaest porodica. Došli smo do kraja jednog značajniog projekta u Foči u FBiH, posebno je značajan jer se stambeno zbrinjavaju porodice iz kategorije socijalno osjetljivih. Također, na području Federacije BiH u toku je izvođenje radova na izgradnji 284 stambene jedinice koje se realizuju za jedanaest (11) podprojekata na području Gračanice, Gradačca, Banovića, Lukavca. Do sada je završena sanacija i izgradnja objekata za 36 podprojekata, u okviru kojih su izgrađene i sanirane ukupno 993 stambene jedinice. Od ukupnog broja izgrađenih stambenih jedinica, do sada je useljeo 738 stambenih jedinica, a do kraja godine planirano je useljenje i 255 porodica u nove stambene jedinice u Bihaću, Ključu, Kalesiji, Živinicama, Čapljini i Čeliću”, kazao je ministar Dizdar.

 

 

 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.