KO SDP TK

Direktori SDA u TK u godini korone imali primanja do 9.000 KM mjesečno!

Povodom učestalih medijskih istupa KO SDA TK u kojima se, iznoseći netačne podatke o 800 smijenjenih ljudi, svjesno i tendenciozno dezavuiše i obmanjuje javnost, Kantonalna organizacija SDP TK želi da upozna javnost i skrene pažnju na neoborive i istinite činjenice.

Patetičnu priču o velikom broju smijenjenih kadrova KO SDA TK zasniva prvenstveno na velikom broju školskih odbora, pri tome ne spominjući da su školskim odborima u osnovnim i srednjim školama istekli mandati, pa je imenovanje novih školskih odbora bio sastavni dio redovne procedure a nikako smjena. Dakle, cifra od 600 smijenjenih članova školskih odbora je bezočna i namjerna laž u cilju obmane javnosti.

KO SDA TK u svojim medijskim istupima ne spominje da je upravo enorman broj članova tih istih školskih odbora dugi niz godina činilo njihovu stranačku infrastrukturu, pa se može i razumjeti njihova velika zabrinutost i panika. KO SDA TK ne spominje očajno stanje u osnovnim i srednjim školama koje su njihovi stranački kadrovi ostavili iza sebe, praveći od škola isključivo političke baze a ne mjesta u kojima bi se trebao unaprijedjivati najbitniji kapital svakog društva i države a to je kvalitetno obrazovanje.

Javna preduzeća i ustanove su imovina svih gradjana i gradjanki Tuzlanskog kantona. U njima zaista rade čestiti i vrijedni radnici koji su svojim rukama iste podizali i gradili, obično za primanja koja su prosječna ili nešto više od prosjeka. U danima u kojima se dešavaju promjene na rukovodećim mjestima, interesantno je da su u KO SDA TK najglasniji oni koji bi trebali biti najtiši i koji su na tim mjestima suprotno Zakonu imali enormno visoka primanja koja, prema našim informacijama, dosežu čak i do 9.000 KM mjesečno.

Apsurd je tim veći ako znamo da je Zakonom propisano da npr. Izvrsni direktori ne bi smjeli imati platu veću od ministara u Vladi TK (a koja ne prelazi 2700 Km). Javnost mora znati da je smjenom samo jednog ovakvog izvrsnog direktora , građanima ušteđeno blizu 60.000 KM na godišnjem nivou.

Ali, i ovo je samo vrh ledenog brijega kada su u pitanju razne nezakonitosti u proteklom periodu u ustanovama i preduzećima, o čemu će javnost biti informisana u narednom periodu.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu