Sarajevo

Direktor „Coca-Cole HBC B-H“ u Vladi FBiH: Pomoći poplavljenim područjima

Posebna tema razgovora bilo je funkcioniranje Fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH putem kojeg „Coca-Cola B-H“ namjerava plasirati dio svoje pomoći.

Slika

Federalni premijer Nermin Nikšić primio je danas u sjedištu Vlade u Sarajevu generalnog direktora „Coca-Cole HBC B-H“ d.o.o  Sarajevo Mircea Drajea koji ga je upoznao sa aktivnostima ove velike kompanije koje od maja ove godine poduzima s ciljem pomoći stanovništvu u poplavljenim područjima naše zemlje.

Posebna tema razgovora bilo je funkcioniranje Fonda za pomoć nastradalim  područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH putem kojeg „Coca-Cola B-H“ namjerava plasirati dio svoje pomoći.

Premijer Nikšić je informirao Drajea o do sada poduzetim aktivnostima Vlade na ublažavanju posljedica najveće katastrofe koja je zadesila našu zemlju do sada i planovima koji će biti realizirani s ovim ciljem.

„Coca-Cola“ sistem u Bosni i Hercegovini je najveći proizvođač bezalkoholnih napitaka u zemlji i ovlašteni je punioničar proizvoda The Coca-Cola Company. Kompanija koja zapošljava oko 300 ljudi i do sada je, u saradnji sa Društvom Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine, učestvovala u brojnim akcijama. Tako je stanovništvu na poplavljenim područjima u maju osigurano 75.000 litara flaširane vode, a 96 zaposlenika „Coca-Cole“ je učestvovalo u akcijama pomoći i radilo više od 1.180 volonterskih sati.

Kako je naglasio direktor Draje, ova kompanija je do sada, kao pomoć poplavljenim područjima, izdvojila donacije u vrijednosti od oko 840.000 kovertibilnih maraka, te će i u budućnosti nastaviti sa ovakvim akcijama.

Tokom ovog sastanka bilo je riječi i o određenim aspektima koji se tiču stvaranja povoljnijeg poslovnog okruženja za investitore.

Inače, osim snabdijevanja tržišta Bosne i Hercegovine „Coca-Cola HBC B-H“ je i izvoznik iz naše zemlje u nekoliko evropskih zemalja.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.