Zenica

Direktor bi trebao povesti računa o stanju mreže kako bi toplota stigla u domove Zeničana

Stavljati korisnicima grijanja u hiljadama stanova i privatnih kuća da će zbog tuđeg duga oni ostati bez zagrijavanja svojih prostora, u najmanju je ruku neodgovorno.

Slika

Općinska organizacija SDP Zenica izražava sumnju u iskrenost najave direktora Javnog preduzeća „Grijanje“ Zenica  u kojoj saopštava da će zbog dugova Zeničko-dobojskog kantona biti doveden u pitanje početak grejne sezone u Zenici.

Kanton duguje, ako duguje, za zagrijavanje školskih i nekih poslovnih prostorija i za to treba da izvrši svoje obaveze. Međutim, stavljati korisnicima grijanja u hiljadama stanova i privatnih kuća da će zbog tuđeg duga oni ostati bez zagrijavanja svojih prostora, u najmanju je ruku neodgovorno.

Direktor grijanja, politizirajući pitanje naplate dugovanja od pravnih lica se otvoreno svrstava u voditelje predizborne kampanje jedne stranke zaboravljajući da će zbog toga mnogi članovi upravo te stranke ostati bez snabdijevanja toplotnom energijom.

Čekati tek mjesec dana pred sezonu prvi čovjek ovog javnog preduzeća prejudicira  stvar i bez pokušaja dogovaranja o naplati duga, što mu je posao,  istrčava u javnost sa zabrinjavajućim vijestima.

Prošle grijne sezone Zeničani koji koriste usluge Javnog preduzeća „Grijanje“ nisu ni jedan mjesec  imali redovno snabdijevanje toplotom. Zbog kvarova na mreži, a ne bilo kakvih dugova, dolazilo je do prekida  koji su trajali i po sedam dana.

Zato bi u ovoj situaciji, više od mjesec dana pred sezonu grijanja, direktor trebao povesti računa o stanju mreže, sposobnosti podstanica i drugim stvarima kako bi toplota stigla u domove Zeničana na vrijeme, kao što je radnicima JP „Grijanje“ na vrijeme isplaćen regres i kao što na vrijeme dobivaju naknadu za topli obrok. Tada niko nije govorio o dugovima.

Sezona grijanja, to s pravom očekuju uredne platiše, mora početi  15. oktobra.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.