Nikšić

Dijelimo bol i suosjećamo s porodicama stradalih rudara

Naglasio je da je obaveza cijelog društva da na svaki način pomogne porodicama stradalih rudara u ovom trenutku, dodajući da će Vlada FBiH zajedno s Elektroprivredom BiH i Rudnikom Zenica biti na raspolaganju za sve što bude potrebno.

Slika

Rudarska nesreća u jami Raspotočje velika je tragedija za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Nažalost, izgubili smo pet života. Dijelimo bol i suosjećamo  s porodicama stradalih rudara – kazao je u izjavi za Agenciju Fena premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, koji se nalazi na licu mjesta. 

Naglasio  je da je obaveza cijelog društva da na svaki način pomogne porodicama stradalih rudara u ovom trenutku, dodajući da će Vlada FBiH zajedno s Elektroprivredom BiH i Rudnikom Zenica biti na raspolaganju za sve što bude potrebno. 

– Zahvalio bih  hrabrim spasiocima koji su nadljudskim naporima, u vrlo teškim uvjetima, bez prestanka od jučer popodne radili da bi se spasili rudari koji su bili zatrpani u jami zeničkog rudnika. Njihov angažman doprinio je tome da se izbjegne još veći gubitak života i na tome im svi trebamo odati priznanje – naglasio je Nikšić. 

Istakao je da je ova nesreća još jedan podsjetnik o tome koliko je rudarski posao težak i opasan i koliko su sva ulaganja i podrška koja se pruža rudnicima mala u odnosu na ono što rudari daju našoj domovini. 

– Građani BiH su još jednom pokazali veliku solidarnost, jer je od prvog momenta nesreće pomoć u spašavanju ponuđena iz svih krajeva BiH. Između ostalog jutros me zvao i predsjednik RS-a Milorad Dodik koji je ponudio svaku vrstu pomoći koju može pružiti u spašavanju rudara – kazao je Nikšić. 

Zahvalio je svima koji su zvali i nudili pomoć dodajući da se nada da će se izvući pouka iz ove tragedije. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.