Sarajevo

Dijalog članova i kandidata u Osnovnoj organizaciji Centar

U prepunim prostorijama ove mjesne zajednice, skup je otvorio predsjednik Osnovne organizacije Trg oslobođenja – Centar Kemal Hošo. U svom izlaganju se zahvalio mnogobrojnim gostima, koji su svojim dolaskom uveličali skup, kao i Forumu mladih SDP Centar Sarajevo na predanom radu prilikom organizacije skupa.

Slika

U Osnovnoj organizaciji Trg oslobođenja – Centar održan je predizborni skup SDP BiH, koji je izazvao veliki interes građana, simpatizera, članova, aktivista i kandidata. Skupu su prisustvovali kandidati partije za Parlamentarnu skupštinu BiH, Parlament FBiH i Skupštinu Kantona Sarajevo.

Svi gosti koji su se obraćali skupu govorili o konkretnim temama predloženim od strane rukovodstva ove Osnovne organizacije, pa su se drugovi Nuko Grebović i Branislav Crnogorac, kandidati za Skupštinu KS, prisutnima govorili o reformi javnog sektora, Sabina Durmišević, kandidatkinja za Skupštinu KS, govorila je o aktuelnim temama oko zapošljavanja, dok je Miroslav Živanović, kandidat za Parlament FBiH, govorio o problemima u lokalnoj samoupravi.

Na skupu su se obratili i drugovi Predrag Kurteš, federalni ministar unutrašnjih poslova i kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo, Rusmir Mesihović, federalni ministar zdravstva i kandidat za Parlament Federacije BiH, Anto Domazet, kandidat za Predstavnički Dom Parlamenta BiH te predsjednik Općinskog odbora SDP BiH Centar Sarajevo Igor Kamočaji.

Članovi su podstaknuti odličnim izlaganjima kandidata postavljali pitanja i otvorili dijalog, sa veoma konkretnim pitanjima i sugestijama, koj je trajao koliko i izlaganje kandidata.