Vlada i Skupština USK odlučni

DI Sanica će biti pokrenuta, radna mjesta će biti otvorena ponovo

Ispravljamo greške u privatizaciji, vraćamo ljudima radna mjesta, vraćamo im dostojanstvo da žive od rada.

Slika

– Vlada Unsko-sanskog kantona će u ponedjeljak održati  vanrednu sjednicu kako bi utvrdili i Skupštini Kantona dostavili na očitovanje i saglasnost  prijedlog odluke da JP "Unsko-sanske šume"  kupe DI Sanica u stečajnom postupku, kazao je Hamdija Lipovača premijer USK, jučer u Ključu, nakon što je sa Nijazom Hušićem, predsjedavajućim Skupštine USK i načelnikom Ključa Nedžadom Zukanovićem obišao pogone drvne industrije u Sanici.

Kroz pogone su čelne ljude Kantona proveli bivši radnici DI Sanica.

– Ovi ljudi su sačuvali imovinu i zato im treba odati posebno priznanje. Sedam godina ne rade, ali čuvaju imovinu i ova firma može se lako staviti u pogon. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da se što prije pokrene proizvodnja i otvore radna mjesta za Saničane, kazali su Hušić i Lipovača.

Planirano je da se novac od dobiti JP US Šume iz prošle godine iskoristi za formiranje firmi kćerki ŠPD "Unsko-sanske šume. Ovaj  projekat  podrazumijeva kupovinu Šumsko-industrijskog poduzeća (ŠIP) Sanica u stečaju te pokretanje proizvodnje.

Procjena je  da bi s odgovornim upravljanjem proizvodnja mogla biti pokrenuta, a ŠIP Sanica nakon sedam godina stečaja vratila ljude na radna mjesta.

– Ispravljamo greške u privatizaciji, vraćamo ljudima radna mjesta, vraćamo im dostojanstvo da žive od rada. Ovo je drugi, konkretan projekt otvaranja radnih mjesta u ovoj godini. Prvi je bio  120 radnih mjesta u pogonu Saniteksa u Bužimu, Sanica je naš drugi takav projekt. I, naglašavam, ovo nije predizborni trik. Pokretanje DI Sanica je naše opredjeljenje da se ide u projekte koji će značiti oživljenje privrede i posao za naše sugrađane, ističe dr. Lipovača.

Načelnik Zukanović i bivši radnici Sanice kažu da bi pokretanje DI Sanica značilo vraćanje života u Saničku dolinu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.