Damir Mašić

DF je opet pokazao politički mazohizam i servilnost prema SDA

Nakon što je DF odlučio ostati opozicija u HNK i time pomoći SDA-u da formira vlast sa HDZ-om, reagirao je i Damir Mašić (SDP).

Podsjetimo, prvo je zastupnik DF-a Sanel Kajan objavio vijest, da bi je potvrdio i potpredsjednik DF-a Dženan Đonlagić.

Do sada je DF nastupao kao dio Trojke, odnosno zajedno sa SDP-om i NiP-om. I nakon što su sinoć potvrdili na sjednici Kantonalnog odbora ovu koaliciju, danas je stigla potpuno drugačija odluka.

Mašić kaže da se radi o političkom mazohizmu DF-a.

“Još jedan pokušaj spašavanja Izetbegovića. Ova vrsta političkog mazohizma i servilnosti prema SDA nažalost postaje učestala praksa. Dešava se nakon što je sinoć Kantonalni odbor DF-a jednoglasno donio odluku da DF ide u vlast sa ‘trojkom’, a ne sa SDA”, navao je Mašić.

Sad kad je DF odlučio ostati opozicija u HNK, SDP-u i NiP-u su smanjene šanse za formiranje vlast, dok je SDA dobila faktički razriješene ruke.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.