Slaven Kovačević

Detaljno obrazloženje Vlade KS o mjerama racionalizacije u osnovnom obrazovanju

Klub vijećnika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Općinskom vijeću Centar Sarajevo, na posljednjoj sjednici Vijeća je podnio inicijativu da se na prvu narednu sjednicu Vijeća uvrsti tačka dnevnog reda “Informacija o planu racionalizacije u osnovnom obrazovanju”.

Vijećnik Slaven Kovačević smatra da se na sjednicu trebaju pozvati predstavnici Vlade KS, direktori osnovnih škola sa općine, Sindikata uposlenih u osnovnom obrazovanju i predstavnici Vijeća roditelja.

Kovačević smatra da pod ovom tačkom treba zahtijevati detaljna obrazloženja Vlade KS o mjerama racionalizacije kao i stavove sindikata i Vijeća roditelja.

– Tražimo također da se uputi dopis Predsjedavajućem Skupštine KS sa zahtjevom da se na prvu narednu sjednicu Skupštine uvrsti tačka dnevnog reda “Informacija o planu racionalizacije u Osnovnom obrazovanju” te da se na ovoj sjednici Skupština upozna o namjerama Vlade i resornog ministra – kazao je Kovačević u saopćenju.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.