Dervišagić: Odgovornost se mora utvrditi, ništa se ne smije zataškati

Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić danas je za N1 kazao da prema informacijama kojima raspolaže, povrijeđeni policajac je u stabilnom stanju, te da je i druga povrijeđena osoba bolje. Također, dodao je da je unutar MUP-a u Gradačcu pokrenuta istraga da se utvrdi eventualna umiješanost pripadnika MUP-a u događaje koji su doveli do trostrukog ubistva.

“Po informacijama kojima raspolažemo, stanje policajca je stabilno od početka. Na sreću i druga povrijeđena osoba je u boljem zdravstvenom stanju. I dalje je ugrožena životno, ali stanje se popravlja i nadamo se da će biti dobro”, kazao je Dervišagić.

“Razumijem interesovanje javnosti, to je razumljivo zbog tragedije koja je zadesila Gradačac, ali morate razumijeti da i meni informacije dolaze na kapaljku i nisam direktno uključen u aktivnosti. Ono što znam da je unutar MUP-a pokrenuta istraga o eventualnoj umiješanosti pripadnika MUP-a u umiješanost u ove događaje“.

Poručio je da se odgovornost mora utvrditi i da se ništa ne smije zataškati.

“Molim javnost za strpljenje da se istraga dovede do kraja. Odgovornost se mora utvrditi, bez obzira ko je u cijelom procesu i slučaju kriv. Ništa se ne smije zataškati. Koliko sam mogao urgirao sam na nadležne da se slučaj profesionalno dovede do kraja i da se javnost upozna sa događajima koji su se desili ne samo taj dan, nego koji su i prethodili“.

Nezvanično, postoje evidentni propusti i insistira se na profesionalnom pristupu procesu do kraja istrage.

“Imam nezvanične informacije da postoje evidentni propusti i još jednom ponavljam, insistiram na profesionalnom i do kraja odrađenom procesu istrage. Očekujem da javnost bude informisana do kraja. Ovo je događaj koji itekako ima veze sa propustima nadležnih institucija. Ja ću insistirati da se proces dovede do kraja profesionalno i da se ništa ne ostavlja pod tepih”.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.