Denis Zvizdić mora početi ispunjavati obećano

Socijaldemokratska partija BiH zahtijeva od Vijeća ministara BiH, a posebno od predsjedavajućeg Denisa Zvizdića, da hitno i bez odlaganja u parlamentarnu proceduru upute Zakon o strateškim investitorima/investicijama u BiH i donesu Odluku o osnivanju Banke za obnovu i razvoj BiH.

Upravo su ovo dva prioritetna obećanja Denisa Zvizdića u oblasti privlačenja stranih investicija u BiH, koja, ne samo da nisu ispunjena, nego na njima Vijeće ministara nije ni počelo raditi.

Slažemo se sa ocjenama predsjedavajućeg Zvizdića o padu investicija i potrebi za djelovanjem koje je izrekao preuzimajući funkciju, te dodajemo da je taj pad postao posebno vidljiv u posljednje dvije godine, kada su zaustavljeni svi infrastrukturni radovi. Da bi se taj, evidentno, veliki problem riješio nije dovoljno samo nešto obećati, nego i obećanje ispuniti.

Saglasni smo i podržavamo održiv i ravnomjeran privredni razvoj BiH, što bi bio jedan od rezultata rada Banke, te postavljamo pitanje kada će početi aktivnosti na ovim pitanju i šta Vijeće ministara, osim priče, radi da se to zaista i desi. Istovremeno podržavamo da se zakonski uokviri pojednostavljivanje i ubrzavanje procesa dobivanja potrebne dokumentacije za realizaciju investicija, ali pitamo kada će konkretan prijedlog zakona ugledati svjetlo dana.

SDP kao državotvorna, trenutno opoziciona partija, nikada nije bila, niti će biti, opozicija interesima države, niti protivnik dobrim idejama, ali jesmo i uvijek ćemo biti protivnik onima koji obmanama i nerealizovanim obećanjima troše vrijeme nama i našoj djeci, a njihov rad nema velikog efekta.

Podsjećamo predsjedavajućeg Vijeća ministara da je preuzimajući funkciju obećao i političku stabilnost, osnivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost, mnoštvo strategija i akcionih planova, osnaživanje institucija, ravnopravnost građana i mnogo drugih stvari na koje ćemo ga redovno podsjećati.

Očekujemo da oni, koji su na prošlim izborima dobili povjerenje građana, ispunjavaju svoja obećanja, jer od prazne priče se ne živi.

 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.