Mirsad Mešić

Denis Zvizdić je zaslužio da bude smijenjen

Parlament BiH ne može da smijeni predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića, iako on neće ispuniti nalog Predstavničkog doma BiH i do naredne sednice dostaviti potpise poslanika koji ga podržavaju.

Ovu obavezu Predstavnički dom je u mjesec dana dva puta nametnuo Zvizdiću, ali su Parlamentu BiH vezane ruke da ga i sankcioniše.

– Denis Zvizdić je zaslužio da bude smijenjen i to može da uradi Predstavnički dom. Međutim, sve mora na potvrdu u Dom naroda u kojem nema većine za to, zbog čega teoretski ne postoji mogućnost bilo kakve sankcije prema njemu, jer nije ispoštovao zahtjev Predstavničkog doma.

Sada smo u nekom vakuumu koji podrazumijeva funkcionisanje ovog saziva Savjeta ministara do kraja mandata. Koliko je to sve ozbiljno, odnosno neozbiljno, govori i stav Savjeta ministara, koji nema nikakav rezultat u svom radu, a koji koristi problem nedostatka većine da formira novi Savjet ministara i samim tim riješi sadašnju krizu – kaže poslanik SDP BiH u Predstavničkom domu Mirsad Mešić.
Blic.rs

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.