Aner Žuljević

Denis Zvizdić je ljut kad ga pokradu u SDA, za krađu glasova građana na izborima ga nije briga

Potpredsjednik SDA Denis Zvizdić danas je na svom Twitter nalogu komentarisao izbor gradonačelnika u Mostaru, kazavši da je situacija vrlo jednostavna.

– Većina koja garantuje izbor gradonačelnika je 18 vijećnika. Koalicija za Mostar ima 11 vijećnika a BH Blok sedam vijećnika. 11+7=18. Ako vijećnici Koalicije za Mostar (a hoće 100 posto) i BH Bloka glasaju za Guzina, onda će Mostar dobiti gradonačelnika Bošnjaka koji će graditi jedinstven, evropski, multietnički, demokratski, antifašistički, moderan i prosperitetan grad – naveo je Zvizdić.

Sutra ćemo vidjeti da li je zaista tako jednostavno

On je naglasio da zborom Zlatka Guzina za gradonačelnika Mostara padaju u vodu sve teorije zavjere o nepostojećim zakulisnim dogovorima između SDA i HDZ-a .

– Dakle, stvar je jednostavna – 18 ruku za Guzina i tačka”, a sutra ćemo vidjeti da li je zaista tako jednostavno – napisao je između ostalog Zvizdić.

No, odgovorio mu je Aner  Žuljević iz SDP-a, koji je svoje obraćanje počeo riječima: Denise, moj dragi i pošteni.

– Nije dobro da pričas jedno u Sarajevu, a drugo radiš u Mostaru. U Sarajevu si bio ljut, jer su SDA ovci krali na kantonalnim izborima u stranci, ali ti nije problem sto su brutalno krali narod na izborima po Mostaru. Ne mogu dva aršina Denise, ili jesi ili nisi‼️ Tamo gdje si ti stavio tačku, nije joj mjesto, nije pogotovo od tebe koji si bio nada i pokazivao neko drugo lice SDA –  navodi Žuljević i dodaje:

– Bošnjaci nisu lopovski narod, nisu ni slični današnjoj SDA, pa je zato i važno da ih kroz stranačke organe oslobodite tereta koji danas neprirodno nose u vijeću Mostara. Mozda ti je matematika tačna, ali ti je logika pogrešna. Nikako da shvatite da nije problem u dr. Guzinu, on je sve suprotno od vas, nego u koloni iza njega koja je duboko kontaminirala proces i prirodno je da su umjesto u vijeće mandat preuzeli na isti broj godina, ali u Šanticevoj ulici”, piše Žuljević aludirajući na mostarski zatvor koji se nalazi u ulici Alekse šantića. Dugo si godina u politici, pa je glupo da ti objašnjavam kako je nelogično da izaberete rukovodstvo gradskog vijeća s HDZ i SNSD, dodaje, kao što ste prošli mandat uradili i u Domu naroda FBiH, a tražite podršku od Bh. bloka -istakao je.

Jednokratni otirač u odnosima s HDZ-om.

Žuljević zatim dodaje da je “nelogično Denise, da SDA ima 150 funkcija u gradu Mostaru i da niste u stanju prepustiti samo jednu kako bi pokazali da nemate dogovor sa HDZ”

– Mostar je puno više od gradonačelničke pozicije, i korupcija i nepotizam i tenderi i podjeljene škole, kolektori, Uborak, jednom riječju nered za koji smo spremni preuzeti odgovornost dosljednog pospremanja kroz ozbiljan pristup koncentracijske uprave i po dubini i širini pozicija, a ne da budemo vaš jednokratni otirač u odnosima s HDZ-om. Politika kojom nastupate na principima sve ili ništa, obično završi sa ništa, što je vidljivo nakon implementacije vaše izborne pobjede 2018 godine, kaže on, nemamo ni kantonalne, ni federalne vlade, a u tragovima ste u Vijeću ministara, jer ste sve dali SNSD i HDZ – istakao je.

Avaz.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu