Denis i Bakir, dva su svijeta različita

Dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH u proteklom period obišao je niz gradova gdje je otvoreno, praktično, lice u lice, razgovarao sa brojnim građanima i to uglavnom o problemima koji ih tište.

Bećirovića su, tako, srdačno dočekali brojni građani Sarajeva,Vogošće, Bihaća i Krajine, Travnika, Zenice,Tuzle, Lukavca, te Živinica. Simptomatično za ove posjete je to što su se dešavale na otvorenom, na trgovima i ulicama, a fotografije koje su objavljene u medijima i na društvenima mrežama svjedoče o masovnoj podršci građana koju je dobio.

Istovremeno, predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji je kandidat te stranke za člana Predsjedništva BiH održava uglavnom zatvorene skupove. Obraća se u zatvorenim prostorijama mahom članovima SDA, odnosno najužim stranačkim saradnicima.

Fotografije objavljene u medijima i na društvenim mrežama zorno pokazuju kontrast između ova dva kandidata. One zapravo ilustruju o kakvim je ogromnim razlikama između Bećirovića i Izetbegovića riječ kad govorimo o odnosu prema građanima.

Jedan, Bećirovićev, je otvoren, pristupačan za sve. Drugi, Izetbegovićev, je zatvoren, nepristupačan za šire mase, elitistički. Pojednostavljenim rječnikom, Bećirović se ne boji ići direktno u narod, bez obezbjeđenja. Građani mu masovno prilaze i čestitaju.

Izetbegović to, ako je suditi prema događajima u proteklim danima i sedmicama, ipak ne smije. Izetbegović „bježi“ u zatvorene prostore u koje mogu ući samo oni kojima se ulaz i dozvoli.

Stoga se može samo jedno zaključiti: Denis i Bakir, dva su svijeta različita…

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.