Denis Bećirović traži osnivanje radne grupe za izmjene Izbornog zakona BiH

Denis Bećirović, delegat Socijaldemokratske partije (SDP) u Domu naroda Bosne i Hercegovine, uputio je inicijativu za formiranje interresorne radne grupe za pripremu prijedloga izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

U inicijativi se traži od Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH da, najkasnije u roku od 20 dana od dana usvajanja ove inicijative, pokrene sve neophodne radnje s ciljem osnivanja Interresorne radne grupe za pripremu prijedloga izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, u skladu s Ustavom BiH i presudama Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH.

“Izborni zakon je u svakoj demokratskoj državi jedan od najvažnijih zakona. Zbog toga proces izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine treba voditi u legalno izabranom najvišem zakonodavnom organu države Bosne i Hercegovine – Parlamentarnoj skupštini BiH”, stoji u obrazloženju.

U demokratskom procesu priprema izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine trebaju participirati, prije svega, delegati u Domu naroda, zastupnici u zastupničkom domu, ministri u Vijeću ministara i članovi Centralne izborne komisije BiH, precizira se.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu