Posjeta Sarajevu

Denis Bećirović razgovarao sa premijerom Milom Đukanovićem

Dr. Bećirović je tokom susreta istakao da je obostrani interes proširenje ekonomske saradnje, s akcentom na sektore infrastrukture i energetike, koji predstavljaju prioritet u dvije države, posebno u segmentima koji povezuju Crnu Goru i BiH

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović danas je u Sarajevu razgovarao sa premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem. Sagovornici su se složili da je politička saradnja između dvije zemlje na visokom nivou ali da postoji značajan prostor za razvoj saradnje naročito u oblasti ekonomije.

Dr. Bećirović je tokom susreta istakao da je obostrani interes proširenje ekonomske saradnje, s akcentom na sektore infrastrukture i energetike, koji predstavljaju prioritet u dvije države, posebno u segmentima koji povezuju Crnu Goru i BiH. Od značajnih infrastrukturalnih projekata dr. Bećirović je, između ostalog, pomenuo rekonstrukciju puta Foča-Šćepan Polje, korištenje kapaciteta luke Bar, izgradnja Jadransko-jonske autoceste i željeznička pruga Čapljina-Nikšić.

Također, naglašeno je da susreti zvaničnika na svim nivoima doprinose sveukupnim odnosima koji bi trebali biti podsticaj za intenzivnije kontakte predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti, ali ne treba zaboraviti i sve ostale modalitete povezivanja kako bi ekonomska saradnja u kontinuitetu pratila dobre političke odnose. Istovremeno, češći kontakti doprinijeli bi realizaciji zajedničkih ciljeva a odnose se na povećanje trgovinske razmjene ove dvije susjedne zemlje.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.