Sarajevo

Denis Bećirović razgovarao sa novoimenovanim ambasadorom Republike Hrvatske u BiH

Tokom razgovora predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Bećirovića i ambasadora Del Vechia, rečeno je da otvorena pitanja između dvije zemlje treba staviti na dnevni red i pokušat ih rješiti na obostrano zadovoljstvo

Slika

Privredna saradnja Bosne i Hercegovine i Hrvatske u narednom periodu treba biti u fokusu jačanja sveukupnih odnosa jer postojeći kapaciteti pružaju ogromne mogućnosti i potrebno ih je maksimalno iskoristiti, istaknuto je tokom susreta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića sa novoimenovanim ambasadorom Republike Hrvatske u BiH Ivanom Del Vechiom. U tom cilju, složili su se sagovornici, neophodno je izbalansirati trgovinski deficit, tim prije što je Bosna i Hercegovina najveći privredni partner Hrvatske. Paralelno, treba jačati veze i na drugim poljima a danas su potencirane oblasti obrazovanja, kulture te posebno turizma koja zbog geografske blizine pruža neiscrpne mogućnosti zajedničkih projekata.

Tokom razgovora predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Bećirovića i ambasadora Del Vechia, rečeno je da otvorena pitanja između dvije zemlje treba staviti na dnevni red i pokušat ih rješiti na obostrano zadovoljstvo. Predsjedavajući dr. Bećirović izrazio je optimizam da će zajedničkim rješenjima doprinijeti puna saradnja između rukovodstava i radnih tijela Parlamentarne skupštine BiH i Hrvatskog sabora koja je ostvarena tokom 2013. godine. On je dodao da dinamiku susreta treba nastaviti kako bi doprinjeli sveukupnim vezama, a potrebno je da ih prati i izvršna vlast.

Ambasador Del Vechio danas je iznio očekivanje da će u ovoj godini doći do pomaka u Bosni i Hercegovini i rješavanjem unutarnjih političkih nesuglasica što će svakako pozitivno utjecati na integracione procese, a, kako je dodao, strateški je interes Hrvatske stabilna i prosperitetna Bosna i Hercegovina koja će biti njen partner na vanjskopolitičkom i privrednom planu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.