Sarajevo

Denis Bećirović primio u nastupnu posjetu ambasadora Republike Turske u BiH

Uprkos ohrabrujućim podacima prema kojima je robna razmjena između BiH i Turske od Daytona do danas povećana približno 50 puta i ima tendenciju stalnog rasta, danas je istaknuto da ima još mnogo prostora za dalje unaprijeđenje ekonomskih veza

Slika

Bosna i Hercegovina i Turska imaju izvanrednu političku saradnju koju, u interesu obje zemlje, uvijek treba nadograđivati. Međutim, pored jačanja bilateralnih veza, trebalo bi svakako razmisliti i o ponovnom oživljavanju trilateralnih sastanaka na relaciji Ankara – Sarajevo – Beograd što je, pokazalo se, imalo pozitivan odjek u cijelom regionu. Ovo je, između ostalog, istaknuto prilikom današnjeg nastupnog susreta ambasadora Turske u BiH Cihada Erginaya sa zamjenikom predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisom Bećirovićem.

Uprkos ohrabrujućim podacima prema kojima je robna razmjena između BiH i Turske od Daytona do danas povećana približno 50 puta i ima tendenciju stalnog rasta, danas je istaknuto da ima još mnogo prostora za dalje unaprijeđenje ekonomskih veza. Preduslov za to je dalji rad na stvaranju klime koja neće obeshrabrivati strane pa i turske privrednike jer, kako je rečeno, na tom polju vladaju vrlo konkretni ekonomski interesi a ne emocije. Sagovornici su se složili i da treba raditi na jačanju drugih oblika saradnje i veza dvije prijateljske zemlje, prije svega na polju obrazovanja, kulture, zdravstva i turizma.

Zamjenik predsjedavajućeg dr. Bećirović zahvalio je na svesrdnoj pomoći koju je Turska pružila obnovi objekata koji su stradali u nedavnoj prirodnoj nesreći koja je pogodila našu zemlju. On je također pozvao turske zvaničnike da i dalje snažno podržavaju nastojanja naše zemlje da što prije postane članica NATO.

Novoimenovani ambasador Turske izrazio je očekivanje da će predstojeće Opće izbore u Bosni i Hercegovini obilježiti demokratski ambijent i nadu da će nova vlast biti brzo formirana kako bi se što prije uhvatila u koštac sa reformama koje očekuju našu zemlju na putu ka euroatlantskim integracijama.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.