Krivični zakon

Denis Bećirović predložio dopunu krivičnog zakona BIH

Zamjenik predsjedavajućeg Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Bećirović je u parlamentarnu proceduru uputio je Prijedlog zakona o dopunama Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović u parlamentarnu proceduru uputio je Prijedlog zakona o dopunama Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

U pomenutim dopunama zakona, između ostalog, stoji da ko iskorištavanjem stanja nastalog požarom, poplavom, zemljotresom ili drugom nesrećom prodaje, kupuje ili vrši razmjenu robe ili predmeta koji su prikupljeni u humanitarne svrhe kaznit će se kaznom zatvora najmanje 3 godine.

Cijeli tekst Prijedloga zakona o dopunama Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine koji predlaže dr. Bećirović možete pogledati ovdje.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.