Inicijativa

Denis Bećirović podnio inicijativu za formiranje Vrhovnog suda Bosne i Hercegovine

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović na 64. sjednici doma podnio je Inicijativu za formiranje Vrhovnog suda Bosne i Hercegovine.

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović na 64. sjednici doma podnio je Inicijativu za formiranje Vrhovnog suda Bosne i Hercegovine.

"Sud i Tužilaštvo BiH su neupitni. Međutim, pravno uobličavanje države podrazumjeva zakruženu sudsku vlast. Samo s jednim Vrhovnim sudom na vrhu hijerarhizirane piramide sudova mogu se ostvariti pravni i ustavni principi podjele vlasti, pravne države, socijalne države i princip pravnog jedinstva. Jedan Vrhovni sud je imanentan državnosti", istakao je dr. Denis Bećirović.

Tekst Inicijative za formiranje Vrhovnog suda BiH možete pogledati ovdje.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.