Denis Bećirović

Brčko Distrikt je grunt države Bosne i Hercegovine

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denis Bećirović je javno postavio pitanje predsjedavajućem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisu Zvizdiću o nepoštivanju Konačne arbitražne odluke za Brčko distrikt.

Tom prilikom, između ostalog, istakao je da hitno treba zaustaviti nepoštivanje Konačne arbitražne odluke za Brčko Distrikt od strane pojedinih organa bh. entiteta RS i Javnog radiotelevizijskog servisa RTRS.

Također, ukazao je da je nedopustivo da Skupština Srbije u zvaničnim pravnim aktima Brčko Distrikt predstavlja kao dio RS –a i kao „zonu od velikog strateškog značaja za Srbiju“. Bećirović je rekao da je to nedopustivo i da je neshvatljivo ćutanje državnih organa naspram ovakvog ugrožavanja suvereniteta države BiH.

Oko sudbine Brčko Distrikta ne smije biti nikakvog pogađanja jer je on pod direktnim suverenitetom Bosne i Hercegovine.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.