Demir Milkić: Općina Gračanica je jedna od rijetkih u BiH koja ima kontinuitet razvoja

Šta te motiviralo da se kandiduješ za vijećnika u Općinskom vijeću Gračanica ispred SDP-a?

Od svoje 12 godine sam uz svog oca išao po skupovima i javnim tribinama,kasnije na sastanke Foruma mladih SDP BiH, sve do kandidature za vijećnika u Gračanici. Bio sam najmlađi kandidat na lokalnim izborima u Gračanici sa 22 godine.
SDP BiH je jedina partija koja teži ka jedinstvu, jednakosti i multietničnosti u Bosni i Hercegovini, zbog toga i jesam i dio ove porodice.
Kroz humanitarne akcije,gdje sam skupljao novac za socijalno ugrožene,te učestvovao u realizaciji mnogih projekata ,prepoznao sam svoju pokretačku snagu i tu je sve počelo.

Kako se nosite sa činjenicom da ste jedan od najmlađih vijećnika u BiH, ako ne i najmlađi ?

Sa 22 godine osvojio sam veliki broj glasova, iako najmlađi vijećnik, sugrađani su mi dali vjetar u leđa. Ponosan sam na to što sam postigao,to mi je motivacija da radim još bolje i više,te da opravdam povjerenje građana, koje su mi dali na lokalnim izborima.

Kako u budućnosti vidite vašu općinu ?

Općina Gračanica je jedna od rijetkih u BiH koja ima kontinuitet razvoja koji se ne prekida, bez obzira na izazove sa kojima se susreće. Razlog tome je SDP- ov načelnik Nusret Helić , koji već peti mandat obavlja svoj posao najbolje i građani su to prepoznali.

Šta bi poručio mladim ljudima ?

Mladi u politici su pokretačka snaga, puni kreativnih ideja koje sigurno mogu pomoći našoj lokalnoj zajednici, stoga pozivam ih da se bore i aktiviraju u političkom djelovanju. Pružiti im šansu, obezbijediti kvalitetno školovanje, zaposlenje i život dostojan jednom mladom čovjeku.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.