Almin Hopovac

Demant na navode društveno devijantnog načelnika u pokušaju

Povodom natpisa u Avazu u kojem se navodi kako je SDP u Sanskom Mostu zajedno sa SDA-om učestvovao u malverzacijama na izborima 2014.godine, cijenim da je potrebno javnost upoznati sa insinuacijama i neistinama u istom članku.

Kako, u najmanju ruku društveno devijantna osoba i načelnik u pokušaju (na pokušaju će samo i ostati), izjavljuje kako je SDP i moja malenkost učestvovala u “navodnoj izbornoj krađi na općim izborima 2014. godine, ovim putem pozivam istražne organe i nadležne institucije da isto ispitaju.

Za razliku od mene i SDP-a koji smo se u svakom izbornom procesu borili za fer, poštene i transparentne izbore, društveno devijantni načelnik u pokušaju je zajedno sa drugim strukturama unutar SDA učestvovao u nekoliko izbornih procesa u samoj organizaciji i provođenju krađe izbora.

Nikada niti jedan član Partije koji je bio uključen u izborni proces za moje znanje i znanje SDP-a nije pristao na “dil” na bilo kojem biračkom mjestu. To je vrlo jednostavno provjerljivo kroz dokumentaciju Općinske izborne komisije. Jedine instrukcije koje su naši članovi biračkih odbora dobili, jeste da čuvaju biračka mjesta svim silama.

Isto tako, želim javno pozvati naše ljude koji su bili prisutni na biračkim mjestima, da javno kažu ako su ikada od strane mene kao ovlaštene osobe za zastupanje SDP-a prema CIK-u, dobili bilo kakvu instrukciju za malverzacije u izbornom procesu.

Da se ovdje radi o običnom i jeftinom političkom spinu temelji se i u činjenici da se predmeti vezani za izbornu prevaru u Sanskom Mostu odnose na 2016. i 2018. godinu, dok društveno devijantni ex Imam i načelnik u pokušaju, koji je doživio svoju katarzu u boravku u zatvoru, ničim izazvan, osim da pokuša nanijeti političku štetu SDP-u i meni lično, iznosi ovakve neistine.

Također moram, radi javnosti iznijeti da je pomenuti, duhovno iscijeljeni načelnik u pokušaju, napravio nagodbu sa Tužilaštvom BiH u kojoj je iz svojstva osumnjičenog lica dobio status svjedoka, te se javnosti ne treba predstavljati kao narodni heroj, jer čaršija sve zna. Želim ga podsjetiti da je on za vrijeme izbornog procesa 2018. godine bio u zatvoru.

Načelnik u pokušaju-iscijeljeni, u to vrijeme, pored falsificiranja pečata i pronevjere desetina hiljada KM, upravo se bavio i organizacijom i operativom izbornih malverzacija.

Podcrtat ću da SDP nikada neće biti spreman na “dilove” i manipulaciju izborne volje građana i čvrsto ćemo se boriti protiv toga i ovih, kao i svakih izbora.

 

Almin Hopovac, predsjednik OO SDP Sanski Most


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu