Na sutrašnjoj sjednici

Delegati SDP BiH u Domu naroda FBiH podnose Prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH

Na sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH odlučeno je delegati SDP-a na sutrašnjoj sjednici Doma naroda Federalnog parlamenta podnesu Prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi Federacije BiH.

Prijedlog će biti podnesen radi toga što sastav Vlade FBiH, u posljednjih mjesec dana, ne održava većinsku volju parlamentaraca u Parlamentu FBiH i zbog toga što članovi Vlade nisu akteri parlamentarnih debata i konstruktivnih diskusija koje bi omogućile efikasniji rad Parlamenta.

Prijedlog se podnosi i zbog neobzirnog odnosa Vlade prema radnicima, rudarima, penzionerima i ostalim socijalnim kategorijama, zbog kreiranja i realizacije takozvane Reformske agende daleko od očiju javnosti i zastupnika u Parlamentu FBiH, kao i zbog krajnje ignorantskog odnosa prema Parlamentu FBiH kod donošenja ključnih odluka za FBiH, poput privatizacije javnih kompanija.

Osim ovog Prijedloga, na sutrašnjoj sjednici bit će podnesena i Inicijativa o sazivanju vanredne sjednice ovog Doma sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a to je rasprava o takozvanoj Reformskoj agendi, koju vladajuće stranke vješto skrivaju od očiju javnosti, što dokazuje da je sadržaj Agende nepovoljan za FBiH i njene građane.

Predsjedništvo SDP BiH osuđuje najave o raspisivanju referenduma o pravosudnim institucijama na nivou BiH, o kojem se danas trebaju izjasniti poslanici Narodne skupštine RS. Pravosudne institucije na državnom nivou od ključnog su značaja za suverenitet i stabilnost BiH i njihovo postojanje se ne smije dovoditi u pitanje, jer se time direktno krše osnove Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH.

Osuđen je i nedavni napad na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici, koji je najviše štete nanio povratnicima u manjem bh. entitetu i bacio sjenu na obilježavanje dvadeset godina srebreničkog genocida. Kako bi se situacija među povratničkom populacijom što prije umirila, članovi Predsjedništva SDP BiH su pozvali bh. institucije na što hitniju reakciju u pronalasku nalogodavaca i aktera ovog nemilog događaja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.