Delegati SDP BiH iskazali čvrst stav da se izgradnja mini hidroelektrana mora zaustaviti

Socijaldemokratska partija BiH je glasanjem naših delegata na Domu naroda Parlamenta FBiH za Zakon o izmjenana Zakona o električnoj energiji još jednom potvrdila čvrst stav da se izgradnja svih MHE na rijekama u FBiH mora hitno obustaviti, te pod svaku cijenu zaštititi ionako ugrožene ekosisteme uz vodene tokove.

Dokazalo se da jedan zanemariv postotak proizvodnje električne energije dobivamo od ovih hidroelektrana, a ogromna je šteta, kako za lokalnu zajednicu, tako za sve građane BiH, jer pored toga što je ovo atak na prirodu i prirodne resurse, to je i atak na ljude i na ekonomiju ove države.

Ne stoji ni teza o povećanju broja radnih mjesta jer se radi o tehnološki naprednim projektima i skoro potpunoj automatizaciji rada te tako i najčešće manjim brojem uposlenika, a zbog mizernih koncesionih naknada jasno je da se ovakvi projekti isplate samo političkoj korupciji.

Pred nama je period javne rasprave, te pozivamo sve zainteresovane da se ujedinimo u promociji argumentacije kako smo dužni štititi vode zbog nas samih, ali i generacija koje dolaze.

Od početka vrlo jasno naglašavamo kako javni interes uvijek mora biti ispred profita bilo kojeg pojedinca.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.