Delegacije SBB-a i SDP-a razgovarale o racionalizaciji Federacije BiH

Kako smanjiti preveliku javnu potrošnju, korupciju, deficit u budžetu i vanbudžetskim fondovima, neravnopravnost građana i naroda, povećati pravnu sigurnost i smanjiti ekstreman broj ministarstava na kantonalnom nivou, bile su teme sastanka predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića i SDP-a Nermina Nikšića.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, i Nermin Džindić, ministar energije, rudarstva i industrije FBiH, SDP-ova delegacija je predstavila platformu za razgovor sa svim političkim strankama koje participiraju u Parlamentu FBiH, radi racionalizacije Federacije.

Ovom prilikom je istaknuta visoka saglasnost o načelima platforme i podudarnost s političkim ciljevima Saveza za bolju budućnost BiH.

Istovremeno je istaknuto i očekivanje da će i druge političke stranke u FBiH, bez partijskih sujeta, prihvatiti načela koja su predložena i, kao i danas što je uradio SBB, participirati svojim idejama da dođe do neophodne racionalizacije Federacije koja će uštedjeti stotine miliona maraka na godišnjem nivou i život građana učiniti jednostavnijim i boljim.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.