Delegacija SDP u Pazariću: Pomoć Vlade KS i načelnika Četvorke tek prvi korak u sistemskoj podršci štićenicim

Delegacija SDP-a Bosne i Hercegovine KS u sastavu Igor Stojanović, povjerenik općinske organizacije Centar-Sarajevo i šef kluba zastupnika SDP BiH u Skupštini KS i Damir Mašić, šef kluba zastupnika SDP BiH u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, obišla je danas Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

U razgovoru sa direktorom Zavoda, Samirom Suljagićem, delegacija SDP BiH je iskazala spremnost za dalju podršku Zavodu i poboljšanju uslova za štićenike. Potcrtano je da sredstva koja je odobrila Vlada KS i načelnici iz reda Četvorke, uz podršku SDP-a BiH, neće biti jedina pomoć Zavodu, nego najava kontinuirane podrške. Igor Stojanović je najavio da će SDP BiH i vladajuća većina u KS učiniti sve da štićenici Zavoda u Pazariću imaju dugoročno osiguranu odgovarajuću njegu i podršku u razvoju. Istaknuo je da je briga o najugroženijim kategorijama trajno opredjeljenje SDP-a, a da Zavod u Pazariću mora biti primjer odgovornog odnosa vlasti prema osobama kojim je potrebna institucionalna podrška za razvoj i integraciju u društvo.

Šef SDP-ovog kluba zastupnika u Parlamentu FBiH, Damir Mašić, naglasio je da će SDP BiH poduzeti sve da parlamentarne incijative o rasvjetljavanju ranijih dešavanja u Zavodu ne ostanu neodgovorene, što je u interesu štićenika i uposlenika Zavoda. Direktor Zavoda g. Samir Suljagić je izrazio zadovoljstvo iskazanom podrškom i spremnošću kadrova SDP-a BiH da doprinesu trajnoj stabilizaciji institucije i poboljšanju uvjeta života njenih štićenika.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu