Delegacija SDP BiH u posjeti Dževadu Mašiću u Rogatici: Jedni prema drugima trebamo biti malo više ljudi

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić sa saradnicima posjetio je Dževada Mašića, stanovnika sela Kukavice kod Rogatice, kojem je prije nekoliko dana zapaljen kamion.

Kazao je kako je ohrabrujuće da policijski organi profesionalno rade svoj posao.

„Čovjek živi ovdje već 15 godina, ne volim ga zvati povratnikom, sa komšijama nema nikakvih problema i ne treba dopustiti nikome da ovakvim suludim činovima, atacima, vrši pritisak na ljude. Mi se moramo potruditi da u cijeloj BiH stvaramo pretpostavke da jedni prema drugima budemo malo više ljudi, a malo manje pripadnici naroda, partija i bilo čega drugog po čemu nas dijele. On je išao i davao izjavu na poligraf. I to je uredu, profesionalno, nije bilo nikakvih pritisaka i nadamo se da će oni koji su nadležni otkriti vrlo brzo počinioca i privesti ga pravdi. Ne može se na ovaj način odnositi ni prema kome“, kazao je Nikšić.

Nikšić je tokom susreta s načelnikom Rogatice Miloradom Jagodićem zatražio da svi ljudi na prostoru ove općine imaju podršku i budu sigurni.

Kamion, koji je u subotu oko ponoći izgorio nedaleko od Dževadove kuće, nije služio samo kao prijevozno sredstvo već i kao dodatni izvor egzistencije porodici koja u Sarajevu i Rogatici živi od Dževadove penzije.

– Samo nek me obiđu, a ne treba ništa ni pomagati, ni plakati nikome. Sad ću torbicu, na autobus i za Sarajevo. Prije sam mogao ponijeti i hrane, a sada neka porodica dođe ovdje da jede i neka siti idu tamo – kaže Mašić.

Dnevni avaz

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.