Obilježeno 35 godina Titove smrti

Delegacija SDP BiH položila cvijeće na Titov spomenik

Poštovaoci lika i djela Josipa Broza Tita, višegodišnjeg predsjednika Saveza komunista Jugoslavije i Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, položili su cvijeće ispred Brozove statue u parku univerzitetskog Kampusa u Sarajevu, bivše kasarne “Maršal Tito”, povodom 35. godišnjice od njegove smrti.

Prisustvovali su brojni predstavnici udruženja koja baštine tekovine NOR-a, a odavanje počasti bila je prilika i za podsjećanje na lik i djelo doživotnog predsjednika bivše Jugoslavije.

Član sarajevskog Udruženja ”Josip Broz Tito” Goran Behmen novinarima je kazao da članovi tog udruženja rade na širenju ideala za koje se zalagao Tito, a to su ljubav, bratstvo, jedinstvo.

– Nema ništa loše u tome da ljudi jedni druge posmatraju kao braću i sestre i da se međusobno vole. Što više budemo braća, sestre, drugari i prijatelji to će nam biti bolje – rekao je Behmen.

Cvijeće ispred Brozove statue položila je, osim predstavnika udruženja i poštovalaca lika Josipa Broza, delagacija  SDP BiH, koji su činili: Zekerijah Osmić, potpredsjednik SDP BiH i članovi predsjedništva SDP BiH, Svetozar Pudarić, Damir Mašić i Saša Magazinović.

Također, najavljeno je da se u subotu, 9. maja, obilježava 72 godine bitke na Neretvi, a u ponedjeljak, 25 maja, Dan mladosti.

Josip Broz je umro 4. maja 1980. godine u 15.05 u Kliničkom centru u Ljubljani, a njegovoj sahrani 8. maja prisustvovalo je ukupno 209 delegacija iz 127 zemalja, na čelu državnih delegacija bilo je 38 šefova država.

Broz je, među ostalim, bio i jedan od osnivača Pokreta nesvrstanih, što je u tadašnjim međunarodnim okolnostima hladnog rata 60-ih godina prošlog stoljeća imalo velik značaj.

 

 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.