Uspješna saradnja dvije partije

Delegacija SDP BiH na Kongresu Demokratske partije socijalista

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH Zekerijah Osmić i član predsjedništva Damir Mašić u Podgorici su prisustvovali sedmom Kongresu Demokratske partije socijalista (DPS) za čijeg je predsjednika ponovo izabran Milo Đukanović, premijer Republike Crne Gore.

Obraćajući se delegatima i gostima Kongresa potpredsjednik Osmić je istaknuo uspješnu saradnju SDP-a i DPS-a, kao i zajednički angažman dvije sestrinske partije unutar Partije evropskih socijalista i Socijalističke Internacionale, čije su obje partije članice.

Podcrtan je uspjeh Crne Gore na putu ka euroatlanskim integracijama, a posebno ka punopravnom članstvu u NATO, što se očekuje do kraja ove godine, a što će sigurno širom otvoriti vrata i za prijem ostalih zemalja Zapadnog Balkana, a posebno Bosnu i Hercegovinu.

U okviru dvodnevnog programa delegacija SDP BiH imala je niz bilateralnih susreta sa delegacijama sestrinskih stranaka, kako iz regije, tako i članicama PES-a i Socijalističke internacionale, čiji je generalni sekretar Luis Ayala također bio prisutan na Kongresu.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.