73.godišnjica na Sutjesci

Delegacija OO SDP BiH Ilidža obilježila godišnjicu Bitke na Sutjesci

Stotine antifašista iz zemlje i bivših jugoslavenskih republika su 11. juna pohodovali Tjentište kako bi obilježili 73. godišnjicu Bitke na Sutjesci. Delegaciju OO SDP BiH Ilidža koju su činili potpredsjednik OO, Denis Barukčić i predsjednik FOM OO, Benjamin Redžić su posjetom središnjem spomen obilježju i memorijalnom centru odali počast herojstvu jugoslavenskih naroda u htjenju da se osobode od fašističke i nacističke okupacije.

Obilježavanjem 73. godišnjice smo se prisjetii nekoliko hiljada palih antifašističkih boraca koji su položili ono najvrijednije – život  za humanu budućnost svojih potomaka. Jedinstvena poruka odaslata prilikom obilježavanja godišnjice jeste da nikad nije bila potrebnija borba protiv različitih pojavnih oblika fašizma u Bosni i Hercegovini i svijetu. Odnosno da se svaki pojedinac mora suprotstaviti političkim idejama koje ugrožavaju život i progresivna civilizacijska dostignuća čovjeka.

Riječi Josipa Broza Tita da se na prostoru cijele Bosne i Hercegovine odvijala jedinstvena sutjeska borba znače da borba protiv fašizma i etnonacionalizma i danas mora biti svenacionalna – što jeste uspješna borba.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.