Svetozar Pudarić

Delegacija Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope posmatra lokalne izbore u Gruziji

Svetozar Pudarić potpredsjednik FBiH, u sastavu je zajedničke delegacije Kongresa koja broji 22 člana a predvodi je Jos Wienen (Holandija, EPP/CCE)

Slika

Delegacija  Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe  posmatrat će  lokalne izbore  u Gruziji planirane za 15. juni 2014. godine.

Svetozar Pudarić  potpredsjednik FBiH, u sastavu je zajedničke delegacije Kongresa koja  broji  22 člana a predvodi  je Jos Wienen (Holandija, EPP/CCE).

Šefe delegacije  Kongresa Jos Wienen,  ohrabrio je  gruzijsku vladu da će članovi delegacije  učiniti  sve kako bi se osigurala pravedna kampanja u mirnom i demokratskom okruženju tokom preostalih dana do izbora. S druge strane, Vlada Gruzije obećala je da će se ovi lokalni izbori održati po najvišim demokratskim standardima.

Prema planiranom rasporedu  delegacija će se sastati s predstavnicima vlade kao i sa  članovima Centralne izborne komisije  Gruzije (CEC) . Razmjene mišljenja također su planiranie i sa kandidatima za mjesto gradonačelnika Tbilisija, glavnog grada Gruzije,  kao i sa predstavnicima  Udruženja  lokalne samouprave NALAG.

„U brojnim dosadašnjim razgovorima sa učesnicima u izborima, predstavnicima državnih organa i tijela, medija i nevladinih organizacija pripremili smo se za posmatranje izbornog procesa u nedjelju 15.06. Važno je istaći da na ovim izborima Gruzija po prvi put direktno bira gradonačelnike dok se općinska i gradska vijeća biraju mješavinom proporcionalnog  i većinskog izbora u distriktima“, navodi Pudarić.

Dan pred održavanje izbora, 14. juna, članovi delegacije  biće  raspoređeni u različitim dijelovima zemlje kako bi se sastali s lokalnim predstavnicima nevladinih organizacija i posmatračima u pripremi za  izbore koji će se održati u nedjelju, 15. juna 2014. Delegacija će preliminarne zaključke u vezi sa lokalnim izborima u Gruziji  predstaviti u ponedeljak, 16. juna 2014.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.