Sarajevo

Delegacija kineskih bankara u Vladi FBiH

Tema razgovora bila je izgradnja Bloka 7 u Termoelektrani Tuzla za koju je u toku izbor projektnog partnera Elektroprivrede BiH, a jedini ponuđač je kompanija iz NR Kine

Slika

Premijer FBiH Nermin Nikšić i federalni ministri finansija i energije, rudarstva i industrije Ante Krajina i Erdal Trhulj, sa saradnicima, susreli su se danas u sjedištu Vlade FBiH s delegacijom državne izvozne banke Narodne Republike Kine. Sastanku je prisustvovao i generalni direktor JP Elektroprivrede BiH Elvedin Grabovica.

Tema razgovora bila je izgradnja Bloka 7 u Termoelektrani Tuzla za koju je u toku izbor projektnog partnera Elektroprivrede BiH, a jedini ponuđač je kompanija iz NR Kine.

Delegacija kineskih bankara informirala je domaćine o ulaganjima u infrastrukturne projekte u centralnu i jugoistočnu Evropu i izrazila spremnost da kreditiraju ovu saradnju. 

Premijer Nikšić je istaknuo zainteresiranost Vlade FBiH da učestvuje u ovom najvećem investicijskom i energetskom projektu u Federaciji BiH i spremnost da podrži Elektroprivredu BiH.  

Ministri Trhulj i Krajina  izvijestili su delegaciju o naporima Federalne vlade koja je u zadnje tri godine donijela neophodne zakone kojima je olakšana implementacija ovog projekta, objasnivši im i finansijsko poslovanje koje se uređuje na entitetskim nivoima.

Neka ovo bude početak uspješne saradnje koja će, nadam se, otvoriti i druge mogućnosti, kao što je osiguranje sredstava za završetak radova na Koridoru Vc i realizacija drugih projekata u FBiH – rekao je premijer Nikšić i zahvalio se gostima koji su prepoznali važnost ovog projekta.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.