“Dani bitaka za Stojčevac”

Delegacija Ilidžanskog SDP-a odala počast poginulim braniteljima Ilidže

Povodom obilježavanja memorijalno-historijskog susreta “Dani bitaka za Stojčevac”, danas je u prisustvu boraca, članova porodica šehida i poginulih boraca, predstavnika Općine Ilidža, učenika i brojnih građana, proučena Fatihe i položeno cvijeće na spomen-obilježje poginulim borcima, Harisu Opankoviću i Nedžadu Granulu Gigiju i odata počast svim poginulim braniteljima ilidžanskih prostora.

Cvijeće je položila i delegacija Ilidžanskog SDP-a koju su činili predsjednici Osnovnih organizacija Hrasnica 1 i Hrasnica 2 Amila Gadžo i Haris Mujezinović, te član Opštinskog odbora Mujo Titorić.

Ovaj značajan datum je ujedno i Dan Mjesne zajednice Hrasnica II, koji je tradicionalno obilježen nizom kulturno-sportskih manifestacija. Prije 20 godina, 15. maja 1992. godine, nakon povlačenja snaga UN-a, agresor je krenuo u osvajanje Stojčevca strateški najvažnijeg mjesta za odbranu Ilidže, Sarajeva, a i BiH. U tome su ih, nakon teških borbi, spriječili borci 104. motorizovane brigade Armije RBiH i sačuvali ovaj značajan prostor.