Delegacija federalne Vlade sa predstavnicima Svjetske banke u BiH

Delegacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine predvođena premijerom Federacije BiH Nerminom Nikšićem razgovarala je u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu sa predstavnicima Svjetske banke u našoj zemlji. U delegaciji Federalne vlade bili su i dopremijer i federalni ministar finansija Toni Kraljević i federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima u okviru programa ove međunarodne finansijske institucije za razvojnu politiku zdravstvenog sektora. Inače, ovaj program pruža budžetsku podršku za provođenje politika usmjerenih na unapređenje finansijske održivosti sistema zdravstvene zaštite i poboljšanje kvaliteta zdravstvenih usluga. Cilj ovog programa je unaprijediti finansijsku održivost zdravstvenih ustanova. Naglasak susreta je bio na ostvarenom napretku reformskih aktivnosti, a radi povlačenja sredstava za narednu fazu.

Premijer Nikšić je poželio dobrodošlicu delegaciji Svjetske banke, te ukazao na važnost svih reformskih aktivnosti koje provodi Vlada Federacije BiH uz podršku ove međunarodne finansijske institucije.

Ministar Rimac je zahvalio predstavnicima Svjetske banke na dosadašnjoj podršci usmjerenoj ka jačanju zdravstvenih sistema i dostupnosti zdravstvene zaštite svima građanima. Upoznao je goste i sa aktivnostima koje je Federacija BiH provela u ispunjavanju obaveza, a koje se odnose na provedbu programa finansijske konsolidacije i/ili restrukturiranja zdravstvenih ustanova. Također, istakao je opredjeljenje Vlade FBiH u nastavku provođenja ovog programa u skladu s planiranom vremenskom dinamikom.

Na sastanku je istaknuta dobra saradnja Vlade Federacije BiH i Svjetske banke na provođenju programa budžetske podrške za zdravstvene sisteme, ali i drugih zajedničkih projekata. Predstavnici Svjetske banke naglasili su da stoje na raspolaganju Vladi Federacije u nastavku provođenja ovog programa, kao i za nove ideje i aktivnosti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.