Predsjednik Glavnog odbora SDP BiH Saša Magazinović dio delegacije

Delegacija Demokratske inicijative za Evropu u posjeti Parlamentu Češke Republike

Delegacija Demokratske inicijative za Evropu (DIE) koju čine Azra Hadžiahmetović (SBiH), Saša Magazinović (SDP BiH) i Branislav Borenovic (PDP), u organizaciji National Democratic Institute (NDI) iz Washingtona, boravila je u dvodnevnoj posjeti Parlamentu Češke Republike.

Cilj studijskog putovanja bila je razmjena mišljenja i iskustava u parlamentarom djelovanju, prije svega u oblasti povećanja transparentnosti rada institucija kao jednog od segmenata borbe protiv korupcije, te saradnji s nevladinim sektorom u smislu zajedničkog rada na izradi zakonskih rješenja.

Između velikog broja sastanaka, izdvajaju se oni koje su članovi delegacije imali s poslanicima iz Parlamenta Češke Republike, čelnicima Parlamentarnog instituta, te predstavnicima nevladinog sektora.

Član Parlamenta Jan Farsky delegaciju DIE informirao je o iskustvima u Republici Češkoj, kao i zemljama regije koji vode u pravcu povećanja transparentnosti u oblasti javnih nabavki.

DIE je neformalna grupa političarki i političara formirana 2010. godine na inicijativu predstavništva Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) iz Washingtona, a čine je predstavnici sedam parlamentarnih političkih stranaka.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.