Održan sastanak

Delegacija članova SDP BiH predstavila prijedloge za unutarpartijsko jačanje

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić održao je danas sastanak sa delegacijom članova SDP BiH iz nekoliko bh. gradova.

Tema sastanka bila su opažanja dijela članstva vezana za rad i djelovanje SDP-a u proteklom periodu, te su tom prilikom predsjedniku Nikšiću prezentirali dokument sa prijedlozima za poboljšanje rada SDP-a na cjelokupnom prostoru BiH.

Dokument prezentira prijedloge vezane za poboljšanje rada u osnovnim, općinskim i kantonalnim organizacijama SDP-a, a sve u sklopu sve bolje pripreme za opšte izbore 2022. godine. Ključ rasta SDP BiH nalazi se u prepoznavanju organizacionog pitanja kao ključnog faktora za kreiranje političkog odgovora na sve lošije stanje građanstva i radnika.

Na sastanku je naglašeno i opredjeljenje za jačanje i bolju profilaciju SDP-a, te je prepoznata potreba još većeg dijaloga između članstva i rukovodstva Partije i kvalitetna komunikacija sa građanstvom. Iako SDP krase najviši demokratski standardi, čime je odavno postavio standarde u bh. političkom životu, zaključeno je kako postoji još prostora za napredak i jačanje.

Jačanje savjeta, kao jedno od organizacionih pitanja, foruma i komisija SDP-a samo je jedan od prijedloga prezentiranih u navedenom dokumentu.

Naglašeno je kako se od SDP-a očekuje da se stanje u BiH uredi na zadovoljstvo svih građana, te da se građani ne smiju nikada iznevjeriti, bez obzira da li se SDP nalazio u poziciji ili opoziciji.

Prezentirani prijedlozi nastali su i kao dio analize lokalnih izbora i nude niz zaključaka za sveukupno ideološko, političko i organizaciono poboljšanje, kako bi SDP bio prepoznat kao partija cijele BiH.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu