Sarajevo

Delagacija „Krivaje“ u Vladi FBiH

Tokom sastanka bilo je riječi i o nastavku proizvodnje i održavanju radnih mjesta o čemu je postignuta saglasnost, te traženju rješenja u pregovorima sa Šumsko-privrednim društvom Ze-Do kantona o budućoj isporuci građe „Krivaji“

Slika

Federalni premijer Nermin Nikšić sa saradnicima primio je danas u Sarajevu dvanaestočlanu delegaciju privrednog društva „Krivaja“ iz Zavidovića u stečaju, na čelu sa stečajnim upravnikom Hamdijom Muratovićem, a činili su je predstavnici radnika, Sindikata, Odbora povjerilaca i svih zainteresiranih za sudbinu ovog nekadašnjeg giganta drvne industrije. Sastanku je prisutvovao i premijer Ze-Do kantona Munib Husejnagić.

Neposredni povod za ovaj susret bili su neuspješni, peti postupak prodaje, jer ni na aukciji održanoj 1. jula nije bilo zainteresiranog kupca za „Krivaju“, te nova prodaja koja je zakazana za 31. juli sa cijenom od osam miliona konvertibilnih maraka.

Tokom sastanka bilo je riječi i o nastavku proizvodnje i održavanju radnih mjesta o čemu je postignuta saglasnost, te traženju rješenja u pregovorima sa Šumsko-privrednim društvom Ze-Do kantona o budućoj isporuci građe „Krivaji“.

Poseban problem su zalihe gotovih proizvoda od oko 2.300.000 konvertibilnih maraka u parketu, namještaju i rezanoj građi, pa će se i na tom planu, na prijedlog federalnog premijera, povesti razgovori sa potencijalnim kupcima kako bi se dio ovih proizvoda otkupio za potrebe stanovništva na poplavljenim područjima.

Dogovoreno je i da se u što kraćem roku u Federalnoj vladi organizira sastanak sa potencijalnim kupcima „Krivaje“ i tako razjasne određena pitanja i dogovore rješenja koja bi pomogla opstanku ovog kombinata i zadržavanju postojećih radnih mjesta.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.