Enda Pavić Pečenković

Definisati početne korake za rješavanje stambenih potreba socijalnih kategorija

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković održala je jučer  sastanak s direktorom Kantonalnog stambenog fonda Muamerom Salkićem.

Tema razgovora bili su mogući oblici saradnje između Ministarstva i Fonda, na način da se u budućem periodu pokušaju dogovoriti određeni modaliteti upravljanja nekretninama koje su u nadležnosti Ministarstva, na način da bi poslove upravljanja preuzeo Fond.

Posebna tema razgovora bila je definiranje početnih koraka u okviru definiranja stambenih potreba Ministarstva, koje bi podrazumijevali rješavanje pitanja socijalnih kategorija, interno raseljenih lica i drugih kategorija socijalno ugroženih lica.

Direktor Fonda je iskazao zahvalnosti na spremnosti Ministarstva da u budućem periodu ostvare obostrano korisnu saradnju u pogledu dogovaranja uslova i modaliteta rješavanja pitanja koja se odnose na upravljanje nekretninama koje su u nadležnosti Ministarstva.

Na kraju, obje strane su se složile da mogućnost rješavanja pitanja stanovanja za potrebe kategorija koje Ministarstvo smatra prioritetnim, jeste dugoročni cilj koji  može biti ostvaren, uz ulaganje napora na osiguranju financijskih sredstva, pravilno planiranje potreba i prioriteta, obostranu saradnju, kao i aktivno uključivanje i drugih institucija u Kantonu Sarajevo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.