OO SDP Visoko

Davanjem prostora u zakup visočkoj SDA je prekršen zakon

Neugodno smo iznenađeni postupkom Vlade Federacije koja je protivno odredbama Zakona o organizaciji organa uprave u FBiH dala u zakup prostor od preko 200 kvadratnih metara lokalnoj SDA. Osim cijene od 40 KM za preko 200 kvadratnih metara poslovnog prostora u centru grada na period od 5 godina, sporan je i način kako je Vlada Federacije prepustila ovaj prostor lokalnoj organizaciji SDA.

Naime, Vlada Federacije se u preambuli navedene odluke poziva na član 115. stav 2. Zakona o organizaciji organa uprave u FBiH. Ova odredba Zakona se odnosi iskuljučivo na organe uprave i upravne organizacije što po definiciji nije i ne može biti bilo koja politička stranka ili njena lokalna organizacija.

Nesporno je da je odlukama Gradske uprave rad i djelovanje lokalnih političkih organizacija itekako otežan, ali ovakav odnos prema zakonu i javnoj imovini je također potpuno pogrešan i upućuje na zaključak da između SDA i gospođe Babić nema značajnih razlika.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu