Dati odgovore zašto se zaustavila izgradnja tunela Hranjen

Potpredsjednik SDP BiH i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Ivan Boban ističe kako je potrebno da se na prvoj narednoj sjednici Odbora za promet i komunikacije Zastupničkog doma Parlamenta FBiH nađe tačka dnevnog reda o trenutnom stanju projekta izgradnje tunela Hranjen.

Prema službenim informacijama objavljenim na stranicama JP Autoceste Federacije BiH, radovi na tunelu Hranjen se ne mogu nastaviti jer nisu osigurana dodatna sredstva za daljnju realizaciju. Iz ovog poduzeća navode kako je izvođač do sada izveo 37% radova na tunelu i da je utrošeno 97% od ukupne vrijednosti ugovorenih radova kao i da je proteklo 80% ugovorenog roka za završetak radova.

“Predložio sam da se na prvoj narednoj sjednici Odbora za promet i komunikacije pozovu predstavnici Vlade FBiH kao i predstavnici JP Autoceste FBiH, koji će nam podrobnije pojasniti o čemu se radi i dati detaljne informacije iz prve ruke o tome, zašto se gradnja ovog kapitalnog projekta zaustavila”, kazao je Boban.

Boban ističe da se ne radi samo o ovom projektu, nego smo svjedoci kako kapitalni projekti ili kasne ili su u dobroj mjeri ugroženi kada je u pitanju cestovna infrastruktura.

“Mislim da je krajnje vrijeme da se u prvom redu Vlada FBiH pozabavi ovim problemom i da nam daju odgovore na ova važna pitanja”, ističe Boban.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.