Dario Sandić podnio krivične prijave protiv Milorada Dodika i Dragana Lukača

Dario Sandić, član Glavnog odbora SDP BiH iz Banja Luke danas je podnio krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a u člana Predsjedništva BiH i Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, a na osnovu javnog priznanja Milorada Dodika da vrši nelegalno prisluškivanje opozicije.

Krivična prijava je podnesena zbog osnovane sumnje da su Dodik i Lukač počinili krivična djela neovlaštenog prisluškivanja i tonskog snimanja, povrede ravnopravnosti građana i zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja.

Prijava je podnesena kod Okružnog tužilaštva Banja Luka, a Sandić je pozvao

Tužilaštvo da provede hitnu istragu, zaplijeni opremu za prisluškivanje, te omogući neovisno vještačenje sa ciljem utvrđivanja svih činjenica u vezi sa izvjesnim zloupotrebama javnih resursa.

U svojoj prijavi Sendić je naglasio da je Milorad Dodik javno priznao počinjenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret, pa stoga nema nikakvih prepreka da Tužilaštvo provede efikasnu istragu koja treba razultirati podizanjem optužnica protiv spomenutog dvojca, kao i svih drugih saučesnika i pomagača.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.