Haris Vranić

Danas smo imali eskalaciju problema na KCUS-u, kolegice nećemo ostaviti na cjedilu

Haris Vranić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo, izjavio je da je odlazak 13 anesteziologinja eskalacija dešavanja na KCUS-u. Podsjetio je da je do sada otišlo 160 ljekara, specijalista.

“Kontinuiranost problema u KCUS-u nastavljena, ovo je eskaliralo. Do sada je otišlo preko 160 ljekara, specijalista. Sada imamo nezavidnu situaciju koja nas je iznenadila. 13 ljekara u istom trenutku odlazi, to je alarm da se nešto mora razriješiti. Guranjem pod tepih ne dobijamo ništa”, izjavio je ministar Vranić.

Ako se nastavi ovakav odliv ljekara, a da niko ne reaguje, dovodimo se u nezavidnu situaciju, jer Vlada niti bilo ko neće moći zbrinuti ove što napuštaju, dodao je na pres-konferenciji koja je održana nakon sjednice Vlade Kanatona Sarajevo.

“Reagovali smo promtno”, poručio je Vranić, dodavši da su one iznijele teret trećeg vala pandemije, i da prije smirivanja epidemiološke situacije nisu željele preuzeti nikakve korake.

“Te kolegice ne možemo ostaviti na cjedilu. Premijer i ja smo dali obećanje da ćemo reagovati i da ćemo omogućiti profesionalni nastavak rada u Sarajevu, da ne odlaze u druge centre ili da ne odlaze iz BiH”, poručio je Vranić.

“Oni su potrebni Kantonu Sarajvo, potrebni su građanima Kantona Sarajevo”, zaključio je Vranić.

Premijer Edin Forto i Vranić ranije su potvrdio da će 13 anesteziologinja preći u Opću bolnicu Kantona Sarajevo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.