Danas se navršavaju dvije godine od smrti druga Ivana Brigića

Istaknuti član Socijaldemokratske partije (SDP) BiH i bivši parlamentarni zastupnik, Ivan Brigić, preminuo je 21.02.2015. godine.

Dugi niz godina Brigić je bio u vrhu Socijaldemokratske partije (SDP) BiH i obavljao značajne funkcije, uključujući onu člana Predsjedništva i dopredsjednika Glavnog odbora SDP-a BiH.

Ivan Brigić je tokom bogate političke karijere, između ostalog, obnašao dužnost zastupnika u Skupštini SR BiH, zastupnika i zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, a u prošlom izbornom mandatu bio je izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

U svojoj zavidno dugoj političkoj karijeri dao je veliki doprinos razvoju BiH i izgradnji njenih institucija, kako u okviru bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije tako i tokom rata devedesetih godina i poslije, učestvujući u odbrani integriteta i bića države Bosne i Hercegovine.

U februaru mjesecu nas je napustio i naš istaknuti član Sabrija Pojskić.