Sarajevo

Danas o inicijativi za smjenu Bećirovića

Desetog januara pokrenuta je inicijativa za smjenu Bećirovića s funkcije člana Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

Slika

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH razmatrat će danas inicijativu poslanika SDS-a i PDP-a za smjenu poslanika Denisa Bećirovića sa funkcije člana Kolegijuma Predstavničkog doma, odlučeno je danas na sjednici Kolegijuma.

Klub poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH pokrenuo je 10. januara inicijativu za smjenu Bećirovića s funkcije člana Kolegijuma ovog doma.

Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Aleksandra Pandurević ocijenila je obrazlažući inicijativu da je Bećirović zloupotrijebio funkciju i bez konsultacija sa ostalim članovima Kolegijuma, na šta ga obavezuje Poslovnik o radu, iznio određene kvalifikacije na račun Dana Republike Srpske.

Ona je istakla da su te kvalifikacije antiustavne i antidejtonske, jer RS ima autonomno pravo da donese svoj zakon o praznicima, navodeći da je Bećirović, takođe, pokušao da naruši dobre regionalne odnose sa Srbijom, koji su krenuli uzlaznom putanjom.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.