Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva

Danas ispisujemo stranice historije, tražiti ćemo ono što nas spaja

Gradonačelnica Sarajeva danas boravi u posjeti Banjaluci gdje se sastala sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem. Kako je kazala, predugo je prošlo bez zvaničnih susreta gradonačelnika Sarajeva i Banjaluke i da se moraju okrenuti ka budućnosti.

Učinio je da se osjećamo danas kao u svojoj kući. Predugo je prošlo bez zvaničnog susreta dva grada; Sarajeva i Banjaluke. Mi danas ispisujemo stranice historije, ali prije bih rekla da ispisujemo stranice budućnosti. Bez obzira što smo svjesni različitosti, tražit ćemo ono što nas spaja, ono što će nas predstavljati u budućnosti i slati sliku građana BiH kao dijela Evrope“, kazala je Karić.

“Sarajevo kao Banjaluka”

“Kada govorimo o Sarajevu, kažemo da je Sarajevo grad sporta, kulture, a sve to isto kažemo za Banjaluku. Pored svih sličnosti koje nas spajaju, zašto tražimo različitosti. Mi smo predstavnici mlade generacije političara, mi želimo gledati naprijed i dati građanima ono najljepše”.

Kako je poručila, sastanci ovog tipa trebaju postati praksa, čak i mjesečna.

Naš sastanak koji je privukao veliku pažnju medija treba da postane jedna praksa, jednom mjesečno da se sastajemo i razmjenjujemo aktivnosti. Mi želimo razvijati i buditi pozitivne emocije i ono najbolje u nama. Želimo pokazati sve što nas spaja“.

Sarajevo je grad 1.000 mostova, ne mislim samo na građevine nego na pružene ruke. Očekujemo vrlo brzo uzvratnu posjetu. Pozivamo sve građane Banjaluke da dođu u Sarajevo, a Banjalučane da dođu u Sarajevo. Mogu reći da ću zaista uraditi sve što je u mojoj moći da ti mostovi budu usmjereni samo na najpozitivnije. Naša ruka će biti pružena prema Banjaluci, Tuzli, Bihaću i svim prekrasnim gradovima. Na taj način mi podržavamo mladost i stavljamo iza sebe sve što su različitosti i što bi mogao biti kamen spoticanja“, istakla je Karić u obraćanju medijima.

N1

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.